Gaas stof

Gaas stof is een dunne, soepele, transparante stof met een fijn mazenweefsel. Deze structuur kan van zeer fijn naar zeer grof oplopen. Naarmate de stof wat grover geweven is spreekt men van tule stof. Een voorbeeld van een grove tule is jute, die wat stug aanvoelt. De naam tule komt van de Franse plaats Tulle. Hier vond lang geleden de tuleproductie plaats. Gaas wordt gemaakt van dunne zijde, polyamide of kunstvezel. Bij rollenstof.nl kan men tule kopen van kunstvezel.

Toepassingen van gaas stof

De fijngeweven gaas stof is door zijn transparantie en soepelheid geschikt voor het maken van bruidsjurken, avondmode en kleding voor bijzondere gelegenheden. Bij bruidsjurken wordt het gaas vaak gebruikt om volume te creëren. Maar ook voor petticoats, tutu’s, balletpakjes en carnavalskleding is het prettig materiaal om mee te werken. Het rafelt niet. Na het op maat knippen van het gaas kan de stof zonder afwerken gebruikt kan worden. Gaas wordt veelvuldig gebruikt voor decoratie en aankleding van ruimtes. Omdat de stof makkelijk plooibaar is en in vele kleuren verkrijgbaar, kan creatief gebruik van gaas stof een ruimte zeer sfeervol maken. De soepele stof is in een handomdraai als plafonddecoratie aangebracht. Ook carnavalskleding en verkleedkleding krijgen door de felle kleuren een vrolijke finishing touch.

Verkrijgbaarheid

Gaas kopen of tule kopen via stoffenoprol.nl is mogelijk en verkrijgbaar in maar liefst twintig verschillende kleuren. Dat biedt het enorme mogelijkheid voor creatievelingen om aan de slag te gaan.

Filter