Wat is satijn

zijde-satijn-artikel

Wat is satijn

Satijn of satijnen stof is prima, glanzend, glad, zacht aanvoelt. Gebouwd met satijnbinding, waarbij betrekking tot ligatie is weinig wijd verspreid teneinde te worden verborgen.

Zijn materiaal keuze zijde, maar kan ook gemaakt worden in kunstmatige vezels zoals rayon of synthetische vezels zoals polyester; indien gerealiseerd, echter in katoen moeten ondergaan, zoals afwerking, kalandering te geven de look en glanzend.

Geschiedenis

Zijn geschiedenis is nauw verbonden met die van zijde, voor millennia monopolie van China. De satijnen stof was een zeer waardevolle, gebruikt voor kleding en meubels. In het bijzonder, het damast, de lampas en brokaat, die als een achtergrond satijn, uit de Middeleeuwen gekleed en versierd de Europese rechtbanken.

Satijnweefsel

Satijn is een van de fundamentele armor met canvas en twill; Het heeft slegature inslag lang, voor de hand liggende effect van schering en inslag op de rechter op de achterzijde, door ‘betere resultaten in weefsels met een hoge reductie met garens en zijdeachtig. Naar aanleiding van een bestelling van de top navigatie-eenheid, die wordt gedekt door de vislijnen.

Satijnstoffen

  • Satinet: katoenen stof in satijn weven 5, gemiddeld gewicht, zeer glad.
  • Damascus heeft de satijnen achtergrond.
  • Brocade heeft extra percelen in goud en zilver,
  • Lampas: antieke weefsel, werk, van grote waarde, bekend van de X eeuw bereikte zijn hoogtepunt in de zestiende eeuw. Het heeft een achtergrond Satijn slegature van aanvullende inslagen die deel uitmaken van het ontwerp, gemaakt van zijde werd vaak verrijkt met texturen van goud en zilver. Zwaar en compact was ontworpen meubilair.

Satijn is geschikt voor het verpakken van kleding einde, zoals dassen, ondergoed, overhemden, kleding voor vrouwen; Het wordt gebruikt voor voeringen, stoffen en meubels.